Unox Nieuwjaarsduik 2017 - Uw Winkeltje Scheveningen Fysieke Marktplaats

Nieuwjaarsduik Scheveningen 2017

De Nieuwjaarsduik is inmiddels uitgegroeid tot een ware Hollandse traditie.

In Scheveningen wordt met maar liefst 10.000 deelnemers elk jaar de grootste Nieuwjaarsduik van Nederland georganiseerd.
Hier vind je praktische informatie rondom de Nieuwjaarsduik in Scheveningen.
Klik hier voor het foto album

Locatie:

Scheveningen Strand (ter hoogte van het Kurhaus). Als je op het strand aankomt staat duidelijk aangegeven waar je moet zijn.
Strandweg 47, 2586 JL Scheveningen

Tijd:

Het startsein wordt om 12:00 uur gegeven, vanaf 10:30 kun je een duikbewijs kopen.
Wees er op tijd bij, er kunnen maximaal 10.000 mensen mee duiken en je hebt tijd nodig om je om te kleden. De kaartverkoop sluit wanneer dit aantal is bereikt.

Kaartverkoop:

Inschrijven voor de duik gebeurt op 1 januari ter plekke in Scheveningen. Om 10:30 uur start de kaartverkoop.
Kaarten kunnen niet worden gereserveerd, dus wees er op tijd bij.

Kosten:

Een kaartje kost 3 euro waarvan 1 euro naar het goede doel gaat. Dit jaar gaat de donatie naar de voedselbanken.
Deelnemers ontvangen bij deelname aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen een goodiebag met een traditionele Unox muts, een herinneringsvaantje en het jubileum ‘Terugblik’, een blik erwtensoep uitgevoerd als speciale editie ter gelegenheid van de duik.

Duik tips

Kom op tijd
Zorg dat je op tijd aanwezig bent om je te kunnen aanmelden en omkleden. In Scheveningen zal de duik precies om 12.00 uur ’s middags starten, maar je kunt je al vanaf 10:30 uur aanmelden.
Let op: er kunnen maximaal 10.000 mensen mee duiken, dus wees er op tijd bij. De Serieuze Duiken in Nederland kunnen een andere starttijd hebben.
Zorg dat je op de hoogte bent van de starttijd van jouw lokale duik, want de gemeenschappelijke aanloop wil je natuurlijk niet missen!Zorg dat je warm blijft
Elke duik vindt volgens de traditie plaats in (open) onverwarmd water. Omdat de Nieuwjaarsduik natuurlijk georganiseerd wordt in het midden van de Hollandse winter, kan het nogal koud worden!
Neem slippers mee zodat jouw voeten niet te veel afkoelen tijdens het wachten op het startschot.
Wij raden je aan om warme droge kleding mee te nemen en je gelijk na de duik weer af te drogen en aan te kleden. Ga daarna pas lekker genieten van een kop warme erwtensoep.
Elke deelnemer ontvangt natuurlijk ook een Unox muts, zodat je hoofd in ieder geval lekker warm blijft. In Scheveningen warm je jezelf op met muziek terwijl er wordt afgeteld naar de duik!

Ben ik fit genoeg om te duiken?
Net als bij elke fysieke inspanning, is het natuurlijk belangrijk om goed te kijken of je lichaam fit genoeg is om deel te nemen.
Dat geldt voor het lopen van bijvoorbeeld een marathon, maar dat geldt ook als je op 1 januari in de koude Noordzee duikt.
Wat de Nieuwjaarsduik zo leuk maakt en wat je juist die frisse start geeft, dat is ook wat ervoor zorgt dat je even goed moet nadenken of je lichaam die kou wel aan kan.
Twijfel je? Vraag even advies bij je huisarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *