Vlaggetjesdag 2016 - Uw Winkeltje Scheveningen

Vlaggetjesdag 2016 

Vlaggetjesdag Scheveningen 2017

Vlaggetjesdag Scheveningen is een evenement dat al jaar in jaar uit de komst van de Hollandse Nieuwe haring aankondigt. Op deze dag staat deze vissoort natuurlijk centraal. Maar ook voor niet-visliefhebbers is er op Vlaggetjesdag in de haven van Scheveningen van alles te beleven met muziek, orkesten, muziekkorpsen, artiesten, oude zeilloggers, miniatuurschepen, rondvaarten en verschillende demonstraties.

Dag vol activiteiten
Vlaggetjesdag Scheveningen wordt ieder jaar door honderdduizenden mensen bezocht. Er is tijdens dit evenement in de  dan ook van alles te doen voor jong en oud. Kijk je ogen uit bij de vlootschouw waar talloze grote en kleinere visserijschepen uitvaren en zorgen voor een spektakel op zee. Haal herinneringen op bij de Oud-Hollandse Kinderspelen waar kinderen de spelletjes spelen die opa’s en oma’s vroeger speelden. Ga terug in de tijd in het Schevenings Tafereel en Dorp, met foto’s en ansichten en demonstraties van Scheveningse ambachten. En natuurlijk hap en test je tijdens Vlaggetjesdag de nieuwe haring!Scheveningen Haven

Programma Vlaggetjesdag 2016
Het programma van Vlaggetjesdag 2016 bestaat onder uit wedstrijden vis fileren, de grootste vistafel van Nederland, workshops en prijsvragen met kans op de mooiste prijzen. Verder zijn er proeverijen, een markt met informatie over duurzaamheid en innovatie als het om de visserij gaat en een bomvol podiumprogramma van het Schevenings vissersvrouwenkoor, shantykoren tot The Clarks.

Tijdschema hoofdpodium 
11:00-12:00 Openingsceremonie
12:00-14:00 Shantykoren
14:00-15:00 DJ
15:30-16:30 Frank Sinatra en Micheal Buble
16:00 Uitslag “Raad het gewicht!”
16:30-17:30 The Clarks

Sea Salt Markt – Foodcourt
Nieuw in 2016, in de Eerste Haven is de Sea Salt Markt met een foodcourt en tal van nautische producten. In de Tweede Haven denken de aanwezige horecazaken met de organisatie mee over de programmering van het hoofdpodium en in het water is het meest duurzame schip van Nederland te bewonderen.

Bereikbaarheid haven
Scheveningen Haven is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en de fiets. De haven is met de auto het snelst te bereiken via de Koningskade, Prof. B.M. Teldersweg, President Kennedylaan, Houtrustweg en Westduinweg. Parkeren kun je het beste in de parkeergarages aan de haven of op het parkeerterrein van het Noorderlijk Havenhoofd. Wie met het openbaar vervoer komt, kan vanaf Station Den Haag Centraal en Hollands Spoor kiezen tussen verschillende tram- en buslijnen richting Scheveningen. Meer info over de bereikbaarheid van Scheveningen Haven én de actuele snelste route vind je op www.denhaag.com/nl/scheveningen-bereikbaarheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *