Herdenking Scheveningse Zeelieden

Herdenking Scheveningse Zeelieden.

Vrijdagavond 2 juni 2017 om 19.00 uur was de jaarlijkse herdenking in de Oude Kerk voor de herdenking van de op zee omgekomen Scheveningse Zeelieden.
Tijdens deze herdenking, die dit jaar voor de 21e keer werd gehouden, werd er  speciaal aandacht besteed aan de nagedachtenis van de omgekomen Scheveningse vissers van de SCH 384 de Twee Maria,s en aan het overlijden van een opvarende aan boord van de SCH 54, de Oceaan IX.
De Twee Maria,s verging in 1911 tijdens een zware storm. Hierbij verloren alle 11 opvarenden het leven.
In 1968 overleed aan boord van de Oceaan IX  Albertus Vink aan een maagbloeding.
v De herdenking werd geleid door ds. Van Harten en leden van de zanggroep De Zingende Zeelui en de mannengroep Ons Centrum, zongen liederen in de kerk.

Vanuit de kerk werd om ongeveer 19.45 uur een stoet gevormd die onder klokgelui naar het monument van de Vissersvrouw op de boulevard wandelde.
Daar hield de burgemeester van Den Haag, mevrouw Pauline Krikke, een korte toespraak en werd er het gedicht "De zee die steeds weer nam..." van Francine van Hoeken voorgedragen.

Nadat er een minuut stilte in acht was genomen werden er kransen en bloemen bij het monument gelegd.
Dit gebeurde onder anderen door burgemeester Krikke, kerkkoor Scheveningen, Het Scheveningse toneel, KNRM Scheveningen, Scheveningen vissersvrouwenkoor en natuurlijk de vereniging Herdenking Scheveningse Zeelieden die allen krans bij de Vissersvrouw neerlegde.
Namens de KNRM werd er een krans gelegd door Chantal Kotte, Hugo Pronk en Henk Grootveld.

Tijdens deze plechtigheid lag de KNRM Scheveningen reddingboot Kitty Roosmale Nepveu op zee voor het monument en stond het kusthulpverleningsvoertuig op de boulevard als eerbetoon aan de gebleven vissers.

klik op de rode link voor meer info over:
Het Vissersvrouwtje
SCH384
SCH54
Het Scheveningse toneel
KNRM Scheveningen
Scheveningen vissersvrouwenkoor
Vereniging Herdenking Scheveningse Zeelieden
Kerkkoor Scheveningen

2 gedachten over “Herdenking Scheveningse Zeelieden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *